BIH

Nedžad Hrvat tužio državu zbog slučaja “Dženan Memić”: Traži odštetu u iznosu od 8.000 KMPoznato je da je protiv Nedžada Hrvata i Nebojše Veljovića Tužilaštvo BiH 13. septembra 2021. obustavilo istragu koja se vodila protiv više osoba zbog prikrivanja dokaza.

U Sudu BiH danas je održano ročište na kojem je razmatrana tužba Nedžada Hrvata, pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, koji je tužio državu i traži naknadu štete zbog nezakonitog pritvaranja tokom istrageTužilaštva BiH u slučaju „Dženan Memić“

Sutkinja Nada Papo će odluku donijeti naknadno, a Hrvata je kako saznajemo zastupala advokatica Jasmina Pujagić- Hasović.

Kako nezvanično saznajemo Hrvat je na ime nematerijalne štete zatražio da mu se isplati 3.300 KM, a na ime materijalne štete još 4.700 KM.

Poznato je da je protiv Nedžada Hrvata i Nebojše Veljovića Tužilaštvo BiH 13. septembra 2021. obustavilo istragu koja se vodila protiv više osoba zbog prikrivanja dokaza.

Hrvat i Veljović bili su prvi koji su pronašli Alisu Mutap i Dženana Memića 8. februara 2016. godine u Velikoj Aleji na Ilidži.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top