Kiselo vrhnje, med, prašak za pecivo… Sve možete lako zamijeniti namirnicama koje imate kod kuće.

Nema ništa gore od shvaćanja da ste ostali bez ključnog sastojka dok se spremate ispeći nešto ukusno. Bilo da ne možete otići u trgovinu ili ga jednostavno ne možete nigdje pronaći, možda ćete biti u iskušenju da odbacite cijeli recept i prijeđete na nešto drugo. No, ne morate to uvijek činiti! Potpuno je moguće da možete napraviti brzu i jednostavnu zamjenu za pečenje nečim što već imate u spremištu ili hladnjaku.

Evo nekoliko najčešćih zamjena za pečenje koje možete napraviti, uključujući najbolje zamjene za prašak za pecivo, mlaćenicu i vrhnje, kako prenosi MSN.

Brz način da sami napravite smeđi šećer je da pomiješate 1 šalicu bijelog šećera s 1 žlicom javorovog sirupa ili melase. Ako imate svjetlosmeđi šećer, ali trebate tamnosmeđi šećer, možete dodati 1 žlicu melase u šalicu svjetlosmeđeg šećera.

Prašak za pecivo

Postoji nekoliko zamjena za prašak za pecivo. Pomiješajte 1/2 žličice limunovog soka i 1/4 žličice sode bikarbone. Možete pomiješati i 1/4 šalice melase i 1/4 žličice sode bikarbone ili 1/2 žličice octa i 1/4 žličice sode bikarbone.

Poluslatka čokolada za pečenje

Poluslatka čokolada za pečenje često se koristi u receptima za kolačiće. Ako vam nedostaje takva čokolada, pomiješajte 1 žlicu kakaa u prahu, 2 žličice šećera i 2 žličice otopljenog maslaca. To će stvoriti oko 30 grama poluslatke čokolade.

Med

Med je prilično lako zamijeniti prilikom pečenja jer je u osnovi samo zaslađivač. Pomiješajte 1 i 1/4 šalice granuliranog šećera s 1/4 šalice vode kako biste dobili 4 žlice meda. Također, umjesto meda možete koristiti jednake količine agave, smeđe rižinog sirupa, javorovog sirupa ili čak melase.

Kiselo vrhnje

Kiselo vrhnje se često koristi pri pečenju, a prilično ga je jednostavno zamijeniti. Dodajte 1/4 šalice octa ili limunovog soka u običan jogurt te promiješajte. Ili, pomiješajte 1 šalicu vrhnja za šlag ili mlijeka s 1 žlicom limunovog soka, iako to može malo promijeniti konzistenciju recepta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Badem keksići

Veoma ukusni keksići sa bademima. Sastojci: – 150 g brašna – 125…

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Kad posao postane najvažniji: Možda ste radoholičar, a ovo su navike koje to otkrivaju

Naučnici kažu kako ovisnost o poslu iz dana u dan postaje sve…

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…