ZDRAVLJE

Nećete vjerovati: Znate li šta se događa s tijelom ako 7 dana ne jedete šećer?Doktori često pričaju o tome kako je redovna konzumacija šećera štetna za naše zdravlje.

Osim što dovodi do ovisnosti pa ne možete izdržati niti jedan dan bez čokolade, previše šećera također ubrzava i proces starenja.

Povećanje tjelesne težine, visok krvni pritisak, dijabetes, masna jetra, povećane šanse za moždani udar – samo su još neki od zdravstvenih problema povezanih s redovnim unosom šećera. Ne samo to, šećer također može izazvati akne i poremetiti teksturu vaše kože.

Ali što se događa s organizmom ako “povučemo ručnu” i sedam dana ne unosimo šećer (pogotovo onaj rafinirani) u organizam? S čime se sve susrećemo ako želimo biti zdraviji?

Kada odlučite prestati jesti šećer – vaše tijelo će na samom početku doživljavati određene promjene.

Osjećat ćete se energičnije i poletnije. U roku od sedam dana nakon što prestanete sa šećerom, primijetit ćete i da vam se koža čisti. Prištić i akne će se smanjiti, vaša koža će postati glatkija i blista ćete iznutra.

Još jedna velika prednost koja dolazi kada prestanete s unosom šećera je gubitak težine. Pržena hrana i šećer su dva glavna krivca za debljanje. Ako potpuno izbacite šećer, to će vam pomoći da brže izgubite težinu do čak jednog kilograma za sedam dana. Naravno, u kombinaciji sa zdravom prehranom i nekom vrstom fizičke aktivnosti.

Šećer nije ništa drugo nego prazna kalorija. Ako vam je teško osloboditi se toga, prijeđite na neke zdravije alternative kao što su med ili kokosov šećer. Sve ove alternative imaju skoro slične kalorije u usporedbi sa šećerom, ali nose brojne zdravstvene prednosti.

Ako želite prijeći na niskokalorične zaslađivače, odlučite se za steviju koja je jedan od najzdravijih prirodnih zaslađivača, piše Mondo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top