Tuga je danas, zajedno s maglom, okovala Goražde koje se u tišini, uz povremene bolne jecaje, oprostilo od 21-godišnjeg Benjamina Islamagića. Članovi porodice sa stotinama prijatelja i sugrađana klanjalo je dženazu na Gradskom mezarju Kolijevke tokom koje je i nebo zaplakalo za još jednim mladim izgubljenim životom, piše Avaz.

Islamagić je preminuo od posljedica ranjavanja, nakon nesvakidašnje nesreće koja se desila tokom lova, u subotu iza 14 sati u šumi u blizini Kolijevaka. Krećući se kroz šumsko rastinje, sapleo se i pao nakon čega je puška opalila nanijevši mu smrtonosne povrede.

Putem društvenih mreža od Benjamina se opraštaju mnogi, pokušavajući uputiti riječi utjehe porodici, a od mladića se danas oprostio i kolektiv Srednje stručne škole “Džemal Bijedić” koju je pohađao.

– Dragi naš Benjamine, prije nekoliko godina smo ti na svečanoj ceremoniji dodijelili diplomu sa željom i nadom da ćeš još dugo decenija svojim životom i radom doprinositi svojoj porodici i našoj zajednici. Pamtimo te kao veselo i prije vremena sazrelog dijete, koje život nije mazio. Bez obzira na teret koji si nosio na svojim mladim plećima, ostavljao si utisak jake ličnosti i bio nam svima uzor kako ne pokleknuti pod udarcima života. Ne postoje riječi kojima bismo utješili tvoju porodicu i sve nas koji smo te poznavali.

 U ime kolektiva Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ Goražde i svih prošlih i sadašnjih generacija učenika želimo smiraj tvojoj mladoj duši u Vječnom životu. 

Tvojoj porodici želimo mnogo sabura i snage. Znaj da ćeš zauvijek ostati u našem sjećanju – naveli su u poruci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Siniši Šušiću niko neće ukrasti obuću, nosi broj 56: Kesa na šuplje cipele i put škole

Tridesetdevetogodišnji Siniša Šušić iz Ljubinja je čovjek s najvećim stopalima u Hercegovini,…

Gotovo svi veći njemački mediji pišu o BiH: Ništa dobro nije u pitanju

Mediji na njemačkom izražavaju zabrinutost zbog stanja u BiH, ukazuju na vanjskopolitičke…