Ako imate problema sa spavanjem, često se budite ili se pak budite iscrpljeni, razlog za to može ležati i u vašem jastuku.

Jastuci ne traju vječno, a većina nas ih zaboravi promijeniti kada je to potrebno. Ovo su znakovi koji pokazuju da vam treba novi jastuk.

1. Ima neugodan miris

Ako ste oprali jastuk, a i dalje ima neugodan miris, to može ukazivati na to da je dotrajao i da ga trebate promijeniti. Taj miris se javlja zbog nakupljanja mrtvih stanica kože, kose i ulja. Kada neugodni miris ne možete ukloniti iz jastuka, to je jasan znak da vam treba novi.

2. Jastuk ima udubine ili kvržice

Ako vaš jastuk ima uočljive udubine ili kvržice koje nije imao kada ste ga kupili, trebali biste razmisliti o kupnji novog jastuka. Takav jastuk ne može vam pružiti potrebnu potporu i zasigurno će biti neudoban za spavanje.

3. Na koži vam se pojavljuju akne

Nakupljanje ulja, prašine, stanica kože te drugih čestica na jastuku može biti odgovorno za pojavu akni na vašoj koži. Taj se problem ponekad može riješiti pranjem jastučnica i jastuka, no ako se akne ni nakon toga ne povlače, kupite novi jastuk.

4. Budi vas kihanje

Nažalost, grinje vole jastuke jednako kao i madrace. Jastuk koji je prepun grinja može uzrokovati kihanje kod bilo koga, a osobito kod osoba koje imaju alergije. Ako vas muče alergije, jastuk bi trebali mijenjati češće nego ostali.

5. Ima brojne mrlje

Jastuci se mogu vrlo lako zmrljati, osobito jer lako upijaju sve tekućine. Zbog toga vanjski dio jastuka u vrlo kratkom roku može postati jako neuredan, piše Bear mattress. Ako je jastuk prekriven raznim mrljama, vrijeme je da nabavite novi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Badem keksići

Veoma ukusni keksići sa bademima. Sastojci: – 150 g brašna – 125…

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Kad posao postane najvažniji: Možda ste radoholičar, a ovo su navike koje to otkrivaju

Naučnici kažu kako ovisnost o poslu iz dana u dan postaje sve…

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…