ZDRAVLJE

NE IGNORIŠITE IH, MOGU BITI OPASNI! OVO SU NAJČEŠĆI SIMPTOMI NISKOG KRVNOG PRITISKANizak krvni pritisak ili hipotenziju nije uvijek jednostavno prepoznati, a kod nekih ljudi čak i ne uzrokuje očite simptome.

Ipak, ponekad može biti opasan po život pa liječnici upozoravaju da je dobro na vrijeme obratiti pažnju i na najsuptilnije znakove upozorenja.

Kako donosi klinika Mayo, uzroci niskog krvnog pritiska mogu biti uistinu raznoliki te se kreću od dehidracije sve do ozbiljnih zdravstvenih stanja.

Važno je otkriti šta ga uzrokuje kako bi se mogao liječiti ako je to potrebno. Ali, kako prepoznati da imate nizak krvni pritisak?

Doktori spominju sljedeće simptome zamagljen ili slabiji vid, vrtoglavica ili ošamućenost, nesvjestica, umor, te problemi s koncentracijom i mučnina.

Iako svaki od ovih simptoma ne mora nužno značiti da imate nizak krvni pritisak, ako ne prolaze ili se neprestano javljaju, doktori preporučuju da obavite pregled.

Naime, za neke ljude nizak krvni pritisak može biti znak temeljnog zdravstvenog stanja, posebno kada naglo padne ili se javlja s određenim neugodnim simptomima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top