Potraga za osobom s kojom će provesti ostatak života čini se kao nemoguća misija, barem većini ljudi. I muškarci i žene moraju da prođu kroz loše veze, čudne odnose, katastrofalne izlaske i prevaru.

Prosječna žena imat će sedam veza, četiri dejta iz strave i užasa, promijenit će sedam seksualnih partnera i imat će četiri veze za jednu noć prije nego što upozna onog “pravog”. Poljubit će se sa 15 muškaraca, uživati u dvije duge veze i dva puta patiti od slomljenog srca. Bit će zaljubljena dva puta, živjet će s jednim od partnera i izvisiti jednom na sastanku prije nego upozna muškarca svojih snova.

Istraživanje je napravljeno prije objavljivanja knjige “Projekat Rosie”, autora Grejema Simsiona u Velikoj Britaniji. Riječ je potrazi jednog muškarca za savršenom ženom.

Kod muškaraca stvari nešto drugačije stoje, ali ne mnogo. Oni će biti u šest veza, od kojih će dvije trajati duže od godine, ali će imati više seksualnih partnerki. Prosječno, deset u životu (iako će se okolo hvaliti da ih je bilo mnogo više).

Oba pola bit će prevarena više puta u životu, ali i jedni i drugi bit će preljubnici barem jednom. Šest od deset muškaraca došlo je do tačke kada su mislili da nikada neće pronaći onu pravu. Ukupno 59 posto muškaraca smatra da je njihov put do “živjeli su sretno do kraja života” bio veoma težak.

Osam od deset ispitanika reklo je da su osobu svog života upoznali kada su se najmanje nadali, dok je četvrtina za svog partnera na početku veze bila ubijeđena da nije tip osobe s kojom bi se skrasili. Više od polovine svog partnera je opisalo kao potpunu suprotnost sebi. Statistike pokazuju i to da 94 posto dama vjeruje u pravu ljubav, u poređenju sa 88 posto muškaraca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Badem keksići

Veoma ukusni keksići sa bademima. Sastojci: – 150 g brašna – 125…

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Kad posao postane najvažniji: Možda ste radoholičar, a ovo su navike koje to otkrivaju

Naučnici kažu kako ovisnost o poslu iz dana u dan postaje sve…

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…