Očevi su važne figure u životima svoje djece. No pokazalo se da više pažnje posvećuju svojim kćerima, a njihovo ponašanje i mozak su pod utjecajem spola njihove djece. 

Jedna studija u kojoj su sudjelovala 52 oca sinova ili kćeri u dobi od 1 do 2 godine došla je do neočekivanih rezultata. Istraživači su promotrili kako tate komuniciraju sa svojom djecom i napravili magnetsku rezonancu njihova mozga. Otkrili su da spol djeteta ima izravan utjecaj na to kako će izgledati odnos oca s djetetom.

Prije svega, očevi kćeri više pjevaju i zvižde. Očevi sinova uključeniji su u grubu i silovitu igru.

Tate više reagiraju na sretna lica svojih kćeri. S druge strane, očevi sinova više su reagirali na njihove neutralne izraze lica. To može značiti da muškarci s kćerima više uživaju vidjeti sretna lica svoje djece nego oni sa sinovima. Razgovor s ocem

Očevi sa svojom djecom drugačije i razgovaraju. Sa svojim sinovima su fokusirani na postignuća, a u razgovoru s kćerima uočeno je da uključuju govor tijela i emocije te se služe analitičkim jezikom. Takva komunikacija može dovesti do nezadovoljstva tijelom kod djevojaka, ali i pridonijeti njihovom akademskom uspjehu.

I na kraju, ali ne i najmanje važno, očevi su angažiraniji i više reagiraju na kćeri nego na sinove. Također više pažnje posvećuju djevojkama i njihovoj tuzi. To može pomoći djevojčicama da bolje razviju empatiju, ali dječaci mogu postati emocionalno zatvorene odrasle osobe.

Naizgled mali detalji i radnje mogu imati ogroman utjecaj na budućnost djeteta. Naravno, svaki roditelj bira način na koji će odgajati svoje dijete, ali vrijedi zapamtiti da spol nije sve i da je ljubav mnogo važnija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…

Mnogi COVID pacijenti možda zauvijek izgube čulo mirisa

Mnogi od onih koji su prebolovali COVID-19 suočili su se tokom bolesti…

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Kako pomoći djeci da se riješe straha od mraka

Djeca se vrlo često bore sa spavanjem zbog košmara i ružnih snova.…