ZDRAVLJE

NAPRAVITE NAPITAK KOJI ČISTI PLUĆA I SMANJUJE ŠTETNE EFEKTE CIGARETASvi znamo da je pušenje jedna od najgorih i najštetnijih navika koje čovjek može imati.

To je zbog toga što pušenje može imati štetne efekte na svaki organ u ljuskom tijelu. Možemo navesti da su neka zdravstvena stanja, kao što su: bronhitis i astma, također povezani sa pušenjem. Neki medicinski stručnjaci preporučuju da bi trebalo da konzumirate ovo prirodno domaće piće da biste smanjili nuspojave pušenja. Ovo domaće prirodno piće koje čisti pluća je naročito korisno za ljude koji puše više od 5 godina.

Domaće prirodno piće za čišćenje pluća:

SASTOJCI

2 kašičice kurkume

1 mali komad korena đumbira

2 litra vode

400 g bijelog luka, očišćenog i isječenog na četvrtine

400 g šećera, bijelog ili smeđeg

PRIPREMA

Prvo, treba da sipate vodu u zdjelu srednje veličine i stavite da prokuha. Zatim treba da dodate šećer. Kada voda proključa, dodajte ostale sastojke. Ostavite da se krčka 5 minuta, a zatim sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Držite ovu mješavinu u frižideru.

KAKO SE KORISTI

Neki medicinski stručnjaci preporučuju da bi trebalo da konzumirate ovo prirodno domaće piće da biste smanjili nuspojave pušenja. Treba da uzimate 2 kašičice ovog prirodnog pića za čišćenje pluća ujutro na prazan stomak i 2 kašičice uvečer, nakon posljednjeg obroka.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top