Prihvativši žalbu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Apelacioni sud u tom gradu povećao je kaznu Dušanu Iliću (21) iz Brčkog za ubistvo Slavena Marčete iz maja prošle godine, pravosnažno ga osudivši na sedam godina zatvora.

Sud je, usvojivši prijedlog tužilaštva za izricanje strožije kazne Iliću, izmijenio prvostepenu presudu kojom mu je prethodno bila izrečena kazna zatvora u trajanju od četiri godine.

Tužilaštvo Distrikta dokazalo je optužbe da je Ilić 16. maja 2020, oko 21.20 sati u ulici Bijeljinska bb, automobilom kojim je upravljao, lišio života Slavena Marčetu.

Nakon što je Marčeta zbog nesporazuma s njim u saobraćaju izašao iz svog vozila, Ilić je naglo startao automobil “audi 6” kojim je upravljao, te njegovim prednjim dijelom udario oštećenog i oborio na tlo. On je zatim prešao preko nogu oštećenog, nakon čega se dao u bjekstvo, dok je Marčeta zadobivši povrede glave usljed pada kroz nekoliko sati preminuo.

– U prvostepenom postupku, Osnovni sud Distrikta nepravosnažno je osudio Ilića za krivično djelo ubistva izrekavši mu, uz navođenje brojnih olakšavajućih okolnosti, kaznu zatvora u trajanju od četiri godine. Uzevši u obzir raniju sudsku praksu prilikom izricanja kazni za ovu vrstu teških krivičnih djela protiv života i tijela, Tužilaštvo je podnijelo žalbu Apelacionom sudu Distrikta. Ocijenivši žalbu Tužilaštva kao osnovanu, Apelacioni sud izmijenio je prvostepenu presudu u odluci o kazni pravosnažno osudivši Dušana Ilića na sedam godina zatvora – kazao je sekretar brčanskog Tužilaštva Samir Beganović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: Mirnes sinu poslao poruku i nagovijestio samoubistvo

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer…

EKSKLUZIVNO: Pogledajte snimak mjesta gdje je Zeničanin počinio samoubistvo u Talamima

Kako je naš portal već objavio u Talamima kod Zenice pronađeno je…

Saobraćajna nesreća u BiH: Pijani vozač udario u dva automobila

Večeras je u Bijeljini došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri…

Bugojno: Policija provjerava nove dojave o ubistvu bebe

Istražitelji Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna (MUP ŽSB) provjeravaju nove dojave…