U prostorijama Stranke pravde i pomirenja (SPP) je danas održana proširena sjednica predsjedništva stranke na kojoj je sin preminulog muftije Muamera Zukorlića, Usame jednoglasno izabran za v.d. predsjednika SPP-a.

“Pred vama je Usame Zukorlić, koji nije muftija, ali koji jeste prvi među jednakima i stražar muftijinog puta. Muftija je iza nas ostavio mnogobrojne vakufe, ustanove i projekte kojima često broja ne znamo. Želim da se obratim našim članovima i simpatizerima. Ne brinite, muftija je ostavio institucije i timove, ljude kojima je vjerovao i koji su sposobni da ih vode. Želim naglasiti da mi hoćemo jedinstvenu Islamsku zajednicu sa duhovnim centrom u Sarajevu, u matici Bosni i Hercegovini”, rekao je Usame Zukorlić tokom obraćanja prisutnima.

Naglasio je da će se potruditi ispoštovati i dovesti do kraja sve ono što je njegov otac ostavio u amanet.

“Razmislimo, ima li jedna osoba u našem životu s kojom nismo u dobro odnosu i da idemo do te osobe, uzmemo je za ruku, zagrlimo je i oprostimo jedni drugima i dovedemo je ovdje u Stranku pravde i pomirenja gdje ćemo svi zajedno da se borimo za ostvarenje Muftijinog sna”, kazao je Usame Zukorlić u svom prvom obraćanju kao predsjednik Stranke pravde i pomirenja.

Govorio je o značaju Sandžaka i Bošnjaka koji žive u Srbiji. Rekao da se raduje saradnji sa turskim narodom, ali da želi i podršku Brisela i Vašingtona. Podsjetio je i da SPP ima potpisan koalicioni sporazum sa vladajućom partijom.

Podsjetimo, prošle sedmice, 6. novembra je preminuo bivši predsjednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlić. Njemu je pozlilo tokom predavanja na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru čiji je bio osnivač.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Radončić izabran za predsjednika SBB-a

  Delegati Trećeg kongresa Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH koji se…