Devetnaestogodišnji E.P. koji je jučer u poslijepodnevnim satima teško povrijeđen u navijačkom sukobu u Mostaru i dalje je životno ugrožen.

Kako nam je rečeno iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u koju je mladić prevezen iz Kantonalne bolnice „Dr.Safet Mujić“, stanje pacijenta je bez značajnih promjena.

– On je i dalje životno ugrožen i hospitaliziran je na Odsjeku za neurohiruršku anesteziju s jedinicom intenzivnog liječenja – kazali su za „Avaz“ iz SKB Mostar.

Neslužbeno smo saznali da je mladić sinoć podvrgnut višesatnom operativnom zahvatu, a ozljede koje je zadobio su mu nanesene u predjelu glave.

U ovom huliganskom sukobu je, kako smo izvijestili, povrijeđeno pet osoba, među kojima su dva policajaca. Osim E.P., svima su konstatirane lakše tjelesne ozljede.

 

S druge strane, policija i dalje radi na rasvjetljavanju ovog događaja koji je uznemirio javnost i provode se brojne radnje na identifikaciji i pronalasku osoba koje su se sukobile.

Kako saznajemo, nakon uviđaja koji je sinoć obavljen na mjestu događaja , na raskrsnici kod hotela „Ero“, za sada je privedeno pet osoba, a istragu je preuzeo Sektor kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Podsjetimo, do sukoba navijača Zrinjskog i Veleža je došlo zbog, kako se to iznosilo, ispisivanja navijačkih grafita na objektima kod hotela „Ero“.

Mostarska policija je pucala uzrak kako bi rastjerala huligane, a ovi neredi su stavljeni pod kontrolu dolaskom pripadnika Specijalne policije MUP-a HNK.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…

Savjetnica generalnog sekretara UN-a posjetila Beograd i poručila: Molim vas, uklonite mural!

Priznavanje da se desio genocid ne znači i negiranje da su se…