MAGAZIN

Nakon nesretnog događaja na snimanju filma: Alec Baldwin će biti optužen za ubistvo iz nehataOsim njega, za to je optužena i Hannah Gutierrez-Reed koja je bila zadužena za oružje i rekvizite

Osim njega, za to je optužena i Hannah Gutierrez-Reed koja je bila zadužena za oružje i rekvizite koje je usmrtilo snimateljicu i ranilo režisera, piše Sky News.

– Nakon temeljnog pregleda dokaza i zakona države New Mexico, utvrdila sam da postoji dovoljno dokaza za pokretanje kaznene optužnice protiv Aleca Baldwina i ostalih članova filmske ekipe Rusta. Na mome mjestu niko nije iznad zakona i svako zaslužuje pravdu, rekla je okružna tužiteljica Santa Fea Mary Carmack-Altwies.

Odluku o kaznenoj prijavi objavila je zajedno s tužiteljicom Andreom Reeb, otprilike tri mjeseca nakon što su dobili konačan izvještaj o incidentu iz ureda šerifa Santa Fea. Ako budu osuđeni, i Baldwin i Gutierrez-Reed suočit će se sa najviše 18 mjeseci zatvora.

Podsjetimo, Baldwin je rekvizitom upucao snimateljicu na snimanju filma Rust u oktobru 2021. godine. Režiser Joel Souza također je ranjen u incidentu. Baldwin je na snimanju tog niskobudžetnog vesterna vježbao scenu s revolverom i ispucao pravi metak u snimateljicu Halynu Hutchins koja je nedugo potom umrla.

Advokat Brian Panish, koji predstavlja njenog supruga Matthewa i sina Androsa, tvrdi da je “rezanje troškova i nemarno ponašanje” Baldwina i ostalih producenata Rusta uzrokovalo tragediju. Sudu je podnio popis s “najmanje 15 standarda” koje producenti nisu poštivali na setu filma. Među njima su korištenje bojevih metaka, manjak kvalificiranih oružara na setu i manjak zaštitne opreme za filmsku ekipu. 

Inače, u oktobru 2022. godine, Baldwin i produkcijska kuća Rust postigli su nagodbu sa porodicom snimateljice, ali podaci o svoti koju je ponudio ostali su nepoznati.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top