ZDRAVLJE

Najvažniji obrok u danu: Sedam namirnica za zdrav doručak od kojih ćete biti siti do ručkaIako je doručak najvažniji obrok u danu, mnogi ljudi čine veliku pogrešku i često ga preskaču.

Isto tako, ima i onih koji biraju pogrešne namirnice, koje ih dovoljno ne zasite zbog manjka nutritivnih vrijednosti, što pridonosi prejedanju tijekom dana, u velikoj većini slučajeva čak i prije doručka. Kako objašnjavaju dijetetičari, postoji hrana koja nas može toliko dobro zasititi ujutro da do ručka nećemo niti pomisliti na jelo, donosi Bustle.

“Doista je važno doručkovati ujutro jer naše tijelo zapravo razgrađuje mišiće za proteine ​​i proizvodi vlastiti šećer”, kaže registrirana dijetetičarka Beth Warren. “Tijelo prolazi kroz prirodni post tokom noći dok spavamo tako da je ključno da svoje tijelo maknemo iz takozvanog moda gladovanja i počnemo jesti idealno u roku od jednog sata nakon što se probudimo.‘‘

Jesti ujutro je važno, ali ono što jedemo također može imati veliku razliku. Hrana s visokim udjelom šećera, rafiniranih ugljikohidrata i soli može nas ostaviti gladnima, stoga je najbolje izbjegavati ovu hranu ujutro, objašnjava dijetetičarka. Ona zato otkriva sedam namirnica koje će nam pomoći da ostanemo siti do ručka te tako izbjegnemo neželjeno prejedanje, a samim time i debljanje. To su:

jaja

zobena kaša

jogurt s chia sjemenkama

orašasti plodovi

avokado

banane

tost od cjelovitih žitarica

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top