ZDRAVLJE

NAJVAŽNIJI MITOVI O IMPLANTATIMA – ŠTA NIJE TAČNO?Ukoliko imate ugrađene implantate ili ih planirate ugraditi ovo trebate znati…

Zubi su nevjerovatno važni – ne samo za naše oralno zdravlje, već i za naš izgled! Bez obzira koliko se trudili s ostalim aspektima našeg izgleda, nedostatak zuba može itekako utjecati na našu samouvjerenost. Ali srećom, postoji rješenje koje može obnoviti naš osmijeh i vratiti nam samopouzdanje – zubni implantati!

Osim estetskog dijela, zubni implantati imaju ključnu ulogu u obnavljanju funkcionalnosti vaše usne šupljine. Zubni implantati su napravljeni od biokompatibilnog materijala, titana, koji omogućuje integraciju s vašom kosti. Nakon ugradnje implantata, kost se veže na njega na gotovo isti način kao što je to bilo s prirodnim zubom. To rezultira stabilnom i trajnom vezom koja vam omogućuje normalno žvakanje, govor i osjećaj kao da imate prirodan zub.

Funkcija implantata je zapravo najvažnija u očuvanju prirodne kosti. Jer implantat je nešto umjetno i nije nam toliko važno kao sačuvati postojeće stanje pacijenta što duže. Jedna od ključnih prednosti zubnih implantata je njihova visoka uspješnost. Procjenjuje se da je uspješnost ugradnje implantata čak 95%. To znači da ćete riješiti svoj problem trajno, bez potrebe za dodatnim popravcima ili prilagođavanjem kao što je slučaj s tradicionalnim zubnim protezama.

Zubni implantati su postali popularna opcija za zamjenu izgubljenih zuba, ali i dalje postoje neki mitovi koji ih okružuju. Donosimo vam neke od najčešćih mitova vezanih uz zubne implantate

MIT 1: Stariji ljudi nisu kandidati za zubne implantate? Nikada ne možete biti prestari za implantate.

MIT 2: Implantati ograničavaju prehranu? Sa zubnim implantatima možete jesti sve što inače jedete.

MIT 3: Zubni implantati ne traju dugo? Implantati vam mogu služiti cijeli život bez potrebe za zamjenom sve dok se o njima dobro brinete.

MIT 4: Ugradnja implantata je bolna? Operacija ugradnje implantata izvodi se uz lokalnu anesteziju stoga pacijent ne osjeća bol tijekom postupka. Nakon toga može biti osjetljivosti, ali to se može ublažiti lijekovima protiv bolova.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top