Njemačko Savezno udruženje špedicije i logistike (DSLV) upozorava na moguće posljedice uvođenja obveznog cijepljenja. Glavni menadžer tog udruženja Frank Huster rekao je da bi to u krajnjem slučaju moglo dovesti do zaustavljanja hiljada stranih vozača na njemačkoj granici, jer bi im bio zabranjen ulazak u zemlju.

Naime, vozači koji dolaze iz država izvan EU-a često su cijepljeni, ako uopće jesu, nekim od cjepiva poput Sputnjika, odnosno cjepivom koje nije priznato u Evropskoj uniji.

Trenutno ionako nema dovoljno vozača. Huster zato pita može li se tim vozačima u Njemačkoj ponuditi cjepivo? On navodi da predstavnici prijevoznika trenutno razgovaraju s nadležnim ministarstvom i ističe: “Otvorena pitanja moramo riješiti prije uvođenja obveznog cijepljenja”.

DSLV se ne izjašnjava izričito protiv uvođenja obveznog cijepljenja, “ali velike su brige oko toga da bismo mogli izgubiti dodatan broj vozača”, kaže Huster, a prenosi Deutsche Welle.

Prema statistikama Saveza za transport roba i logistiku (BGL), u toj branši nedostaje između 60.000 i 80.000 vozača kamiona, a godišnje se taj broj povećava za 15.000. Prema riječima Dirka Engelhardta, glasnogovornika Upravnog odbora tog strukovnog udruženja, nije moguće nadoknaditi manjak osoblja ni vrbovanjem vozača u istočnim članicama Europske unije, jer i tamo nedostaju deseci tisuća vozača.

Brojni vozači odlučuju se za bolje plaćene poslove u industriji, gdje je lakše uskladiti posao i porodični život. Ipak, Savez se izjasnio za uvođenje obveznog cijepljenja.

Predstavnici transportne i logističke branše još su prilikom uvođenja “pravila 3G” (cijepljen, testiran, ozdravio) upozoravali na moguće probleme u isporuci robe, budući da dio vozača nije cijepljen. Prema tom pravilu, poslodavci smiju dozvoliti pristup firmama samo onim radnicima koji su ili cijepljeni ili testirani ili su već preboljeli koronu.

Udruženja iz logističke branše pribojavala su se da bi vozačima iz inozemstva mogao biti zabranjen pristup logističkim centrima.

Huster kaže da se u tom pogledu situacija popravila, jer je s nadležnim ministarstvima dogovoreno da se pravila protumače tako da se omogući isporuka robe bez kontakta. Time je necijepljenim stranim vozačima omogućen ulazak vozilom na područje industrijskih i trgovinskih pogona, piše Deutsche Welle.

Prema jednoj anketi, koju je među 10.000 ispitanika proveo BGL, oko 28 posto stranih vozača nije uopće cijepljeno ili je kod kuće cijepljeno Sputnjikom. Engelhardt kaže da je teže organizirati testiranje za vozače koji moraju mijenjati mjesta utovara i istovara, nego za vozače koji rade samo za jedan industrijski pogon: “Neki vozači imaju dnevno čak pet ili šest destinacija, i na tim mjestima ih zatiču različita pravila – 3G, 2G ili 2G+”.

BGL zastupa oko 7000 cestovnih transportnih poduzeća. Engelhardt u “pravilu 3G” vidi prepreku u svakodnevnom radu vozača koji su ionako uvijek u stisci s vremenom:

“Veliki je problem zahtjev da vozači pokažu test na koronu, a oni su danima na putu i svojim ogromnim kamionima ne mogu posjetiti centre za testiranje u središtu grada”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Njemačka uvodi lockdown za nevakcinisane, a od februara bi vakcinacija mogla biti obavezna

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je najavila kako bi vakcinacija mogla biti…

Spahn: Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

Političari u Njemačkoj raspravljaju o sličnim mjerama kao u susjednoj Austriji, gdje…

Platio da mu magijom vrati ženu, ovaj ga ubio sjekirom

Anton Šabanov (33) potražio je pomoć crne magije nakon što ga je…