MAGAZIN

Najplaćeniji youtuber na svijetu otkrio tajnu uspjeha: "Treba mi osam dana"Svoj režim rada ne preporučuje svakome

24-godišnji youtuber gostovao je u podcastu rusko-američkog računalnog naučnika Lexa Fridmana gdje je objasnio kako je predanost ključ uspjeha.

Iako priznaje da njegov naporan režim može biti stresan, kaže kako je predanost njegovoj “urođenoj želji za radom” poboljšala njegovo mentalno zdravlje.

“Najdepresivniji sam kad se pokušavam ograničiti da ne radim vikendom ili neki određeni dan. Za mene je najbolje da radim kad mi se radi”, objasnio je.

Youtuber je također otkrio da ponekad ne spava jer umjesto toga snima i montira video.

“Kad sam stvarno u elementu, radim sedam ili osam dana bez prestanka i tada shvatim: ‘Treba mi malo vremena da napunim baterije‘ pa bingeam sezonu animea”, ispričao je.

Youtuber kaže kako je za uspjeh važno okružiti se ljudima koji su također visoko motivirani: “Ako ste u blizini sličnih ljudi, puno je lakše.”

No ne preporučuje ljudima da slijede njegov režim rada, dodajući kako “normalni ljudi ne žele takav život, a vjerovatno i ne bi trebali”.

MrBeast je postao najpraćeniji youtuber na svijetu stekavši 20 miliona pretplatnika u jednoj godini, a njegova neto vrijednost u 2022. procijenjena je na 56 miliona dolara.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top