ZDRAVLJE

NAJBOLJA HRANA PRIJE I POSLIJE TRENINGAOdabir namirnica za sve one koji su na dijetetskom režimu ishrane i žele da se riješe viška kilograma, a ujedno treniraju umije da bude prilično komplikovan.

Da li bi prije odlaska na trening trebalo pojesti neki obilniji obrok, sastavljen od sporo razgradivih ugljenih hidrata, zdravih masti i proteina ili je, ipak, bolje rješenje sok od voća i povrća sa malo sirovih samljevenih sjemenki?

Šta i kad bi trebalo da jedete ako vježbate ujutro

Obavezni dio jutarnje rutine koji mnogi zaboravljaju, pogotovo ako ste se opredijelili za trening neposredno poslije buđenja jeste i – hidratacija. Kako ističe sagovornik, da bi nam mišići normalno funkcionisali tokom treninga, važno je da organizmu obezbjedimo elektrolite.

Šta i kad bi trebalo da jedete ako vježbate uvečer

Za one koji radije biraju večernji trening, a žele da istope višak masti, najbolje je, savjetuje naš sagovornik, da pojedu nešto dva-tri sata prije treninga.

Mnogi koji treniraju u večernjim satima u cilju mršavljenja ustručavaju se da poslije vježbanja bilo šta pojedu. Sagovornik kaže da to nije dobro rješenje, jer je poslije vježbanja neophodno večerati.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top