Na održanoj sjednici Upravnog odbora Sindikata Granične policije BiH, kako saznajemo, razmatrana je informaciju koju smo objavili o Nacrtu zakona o policijskim službenicima BiH. Nacrt, između ostalog, pogađa službenika GP BiH jer predviđa i da policijski službenik može biti interno premješten na drugo radno mjesto istoga čina unutar policijskog tijela BiH, koje je udaljeno do 80 km od njegovog mjesta prebivališta i trenutnog mjesta rada. Ono što je novo jeste da se policijski službenik može premjestiti do tri godine, a ranije je bio slučaj na maksimalno jedne godine.

Ovaj dio Nacrta je izazvao buru negodovanja jer je ova eventualna izmjena Zakona u suprotnostima s interesima graničnih policajaca jer s u tom slučaju dovode u težak položaj zbog dugotrajne razdvojenosti od kuće.

Članovi UO Sindikata Granične policije BiH su zatražili da se provjeri ko je dao saglasnost za ovakvo rješenje koje se često koristi kao nepisana disciplinska mjera.

Na sjednici nije bio prisutan Dragan Krvavac predsjednik Krovnog sindikata policije i zamjenik predsjednika Sindikata GP BiH koji je aktivno učestvvoao u radu na izradi Nacrta Zakona o policijskim službenicima BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…