BIH

Načelnik sektora uniformirane policije KS Džafer Hrvat potvrdio: Državljani Srbije su pravili incidente tokom turnira na Ilidži, ali nama to nije bilo prijavljenoNaknadno smo došli do informacije – kazao je Hrvat

Mi smo u dokumentiranju ovog incidenta došli do informacija da je bilo još incidenata, koji su prethodili tome koji su pravili državljani Srbije koji su bili sudionici turnira. To nam nije prijavljeno. Dakle, naknadno smo došli do informacije.

Ovo je tokom gostovanja u emisiji Polis na Televiziji Sarajevo (TVSA) rekao Džafer Hrvat, načelnik Sektora uniformirane policije Uprave policije KS, koji je govorio o incidentu koji se dogodio tokom turnira u malom nogometu na Ilidži, u kojem je jedna osoba iz Srbije zadobila povrede nožem.

Hrvat je još rekao ono što je policiji prijavljeno jeste incident koji se dogodio na teritoriji općine Ilidža, na što su odmah reagirali i u brzoj akciji sarajevske policije priveli 10 osoba.

“Odnosno osigurali smo adekvatan odgovor u skladu sa zakonom, te identificirali i lišili slobode 10 lica. Pod nadzorom Tužiteljstva ćemo u potpunosti rasvijeliti taj događaj”, rekao je Hrvat.

Podsjetimo, sarajevska policija je identifikovala, pronašla i uhapsila 10 lica osumnjičena za krivično djelo “Nasilničko ponašanje”, koji se terete da su u hotelu napali na internacionalnom turniru osobe iz Beograda, te da je diskvalifikovana ekipa iz Splita čija su djeca na Ilidži skandirala “Ubij Srbina”.

Incident na Ilidži su osudili čelni ljudi Grada Sarajeva, gradonačelnica Benjamina Karić, premijer Edin Forto, ministri Admir Katica i Samir Avdić, zatim Željka Cvijanović, predsjedavajuća Predsjedništva BiH, političar Vojin Mijatović, kolumnista Dragan Bursać…


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top