BIH

Na Vlašiću s radom počinju ski liftovi, evo koliko je poskupila kartaCijene karata nisu se previše mijenjale u odnosu na prošlu godinu.

Skijaši na Vlašiću sutra bi po prvi put ove godine mogli uživati u snježnim radostima.

Naime, od sutra na ovoj bh. planini s radom počinju ski liftovi nakon što je preko noći s utorka na srijedu napadalo 15-ak cm snijega.

Iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona (TZ SBK) kažu kako već dvije noći organizatori rade na pripremanju staza.

“Od sutra će u funkciji biti ski liftovi Babanovac i Markovac, kao i baby lift na Vlašiću. Snijega je napadalo 15-ak cm, sve bi trebalo biti spremno za prvo ovogodišnje skijanje”, rekao je Miroslav Matošević, direktor TZ SBK.

Cijene karata, kaže, nisu se previše mijenjale u odnosu na prošlu godinu.

“Valja naglasiti da je ski karta poskupjela samo za jednu KM, pa tako umjesto 29 KM, koliko je koštala prošle godine, nova cijena iznosi 30 KM”, istaknuo je Matošević.

Nakon što je Vlašić bio pun za manifestaciju “Šankanje” i novogodišnje blagdane, dalje navodi, napokon kreće i skijaška sezona u punom smislu te riječi.

“Imali smo odličnu posjećenost za ‘Šankanje’ i Novu godinu, gotovo svi kapaciteti su bili rasprodani. Problem je dosad bio nedostatak snijega, ali valja naglasiti da nije bilo masovnog otkazivanja rezervacija. Ljudi uglavnom prolongiraju svoje termine za nekoliko dana i čekaju snijeg koji su sad i dočekali. Nadamo se da su pred nama dani skijanja”, rekao je Matošević za kraj.

Za vikend bi svoja vrata skijašima trebao otvoriti i Ski centar “Ranča” kod Jajca.

– Pripreme su u toku i mislim da ćemo ski-liftove pustiti u rad za vikend. Već u petak bismo mogli započeti s noćnim skijanjem, a trenutno imamo dovoljne količine snijega – rekao je Mateo Dramac iz Ski centra “Ranča”.

Na ostalim skijalištima snijega nema dovoljno i skijaši će morati pričekati nove padaline.

– Još nismo ski-liftove puštali u rad. Trenutno imamo između pet i deset centimetara snijega što nam nije dovoljno, pa još uvijek čekamo – kazao je Feni Miroslav Šafradin, vlasnik Ski centra “Busovačka planina”.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top