BIH

Na granici: U BMW-u sakrio 240.000 eura, oduzet novac i vozilo uz prijavu za pranje novca!Na uobičajno pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, oba putnika su prijavila da sa sobom nose manje sume novca.

Carinici su u suradnji sa graničnom policijom 10. januara 2023. godine na prelazu Batrovci spriječili pokušaj krijumčarenja skoro 240.000 neprijavljenih eura skrivenih u fabričkim šupljinama jednog automobila, piše GMP.

Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao ”BMW X5” njemačkih registarskih oznaka kojim su ka Turskoj putovala dvojica stranih državljana.

Na uobičajno pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, oba putnika su prijavila da sa sobom nose manje sume novca.

Ipak, detaljnom kontrolom koja je uslijedila, otkriveno je da se u unutrašnjosti automobila krije mnogo veći iznos gotovine koju putnici nisu prijavili.

U šupljinama prtljažnika i instrument table, carinici su tokom detaljnog pregleda pronašli čak 235.150 eura i 4.800 dolara.

Putnike, vozilo i novac je po nalogu tužilaštva preuzela policija u dalju nadležnost i protiv njih će biti podneta krivična prijava za pokušaj pranja novca.

Video pogledajte u nastavku…


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top