BIH

Muškarac koji je skočio sa Starog mosta u Mostaru je stranac koji je u Sarajevu hodao bos po snijeguU apartmanu su pronađene njegove lične stvari, među kojima i pasoš, laptop te dva mobilna telefona.

Muškarac koji je 31. januara u večernjim satima skočio sa Starog mosta u Mostaru, nakon čega nije isplivao, kako saznajemo, nije državljanin Malezije već Narodne Republike Kine.

Ovo je potvrđeno za “Avaz” iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, a kako je rečeno, radi se o 30-godišnjaku i o svemu je obaviještena kineska ambasada u BiH.

Nesretni mladić je, kako nam je rečeno, te večeri iznajmio apartman u ulici Živote Neimarovića i, bukvalno, odmah po dolasku uzeo je ručnik i otišao na Stari most odakle je skočio.

Njegov tragični skok su snimili građani, kojima se i obratio, ali ga oni, saznajemo, ni riječi nisu razumjeli.

U apartmanu su pronađene njegove lične stvari, među kojima i pasoš, laptop te dva mobilna telefona.

Također, potvrđeno nam je da je ovaj mladić već neko vrijeme boravio u BiH. Tako je krajem januara u nekoliko navrata među građanima Sarajeva izazvao šok i nevjericu jer je bos i samo u šorcu, s ruksakom na leđima, hodao po snijegu ulicama glavnog grada.

Potraga za njegovim tijelom koju su pokrenule ekipe Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar tokom prethodnog vikenda nije dala rezultate.

 


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top