MAGAZIN

Musk otkrio da ima tajni profil na Instagramu: Iznenadit će vas za šta ga koristiMusk je priznao kako je otvorio profil kako bi klikao na razne linkove, no iskustvo mu se nije svidjelo

Musk je gostovao u podcastu popularnih youtubera Nelk Boysa, a u intervjuu koji je trajao nešto više od tri sata otkrio je svoja saznanja o vanzemaljcima, izazvao Putina na UFC borbu i predvidio treći svjetski rat. Između ostalog, dotaknuo se tematike društvenih mreža, uključujući aktualnu sagu s Twitterom i problemom slobode govora na društvenim mrežama.

– Instagram je novi nivo ‘zamke za žeđ‘”, kazao je Musk referirajući se na izraz u engleskom jeziku “thirst trap” koji podrazumijeva objavljivanje koketnih fotografija i poruka na društvenim mrežama s namjerom da privuče pažnju ili seksualno zainteresira ljude koji to vide.

– Zatekao sam se kako snimam puno selfieja, dodao je te kazao kako je upitao sebe zašto to radi.

– Zatim je bilo potrebno dobiti više lajkova i snimati selfieje, rekao je Musk.

Riječ je o terminu koji se odnosi na vrstu objave na društvenim mrežama namijenjenu seksualnom privlačenju gledatelja. Gledateljeva “žeđ” predstavlja seksualnu frustraciju ili očaj. Zamka se postavlja namjernim objavljivanjem provokativnog sadržaja koji mami reakciju druge, zainteresirane strane. Jednom kad reagira, osoba je upala u zamku i priznala svoju “žeđ”, odnosno interes ili očajnu potrebu za vama.

Musk je priznao kako je otvorio profil kako bi klikao na razne linkove, no iskustvo mu se nije svidjelo.

“Napravio sam puno selfieja i sranja i rekao sam sebi: ‘Koji k****, čovječe? Zašto ovo radim?‘. Stvar je bila u tome kako dobiti više lajkova i napraviti selfieje…”, priznao je milijarder.

Podcast epizoda s Muskom prikazana je na YouTubeu 5. augusta i prikupila je gotovo sedam i pol miliona pregleda.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top