Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, navedeno je u izvještaju MUP-a ZDK za 2. decembar.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je u toku noći s 1. na 2. decembar, u ulici Bijeli put, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica Š.E., iz Zenice, kojom prilikom je otuđen TV aparat, te električna bušilica i brusilica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Jučer se u 13:50, u dežurnu službu Policijske stanice Nemila obratilo lice T.Š. iz Zenice i tom prilikom prijavilo da je nepoznato lice, nezakonitom transakcijom sa bankovnog računa vlasništvo istog, otuđilo određen iznos novca. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U Maglaju je jučer u 1:55, na regionalnom putu u mjestu Čojluk, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Golf ” kojim je upravljalo lice B.E. rođeno 1975. godine, iz Maglaja. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: Mirnes sinu poslao poruku i nagovijestio samoubistvo

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer…

EKSKLUZIVNO: Pogledajte snimak mjesta gdje je Zeničanin počinio samoubistvo u Talamima

Kako je naš portal već objavio u Talamima kod Zenice pronađeno je…

Saobraćajna nesreća u BiH: Pijani vozač udario u dva automobila

Večeras je u Bijeljini došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri…

Bugojno: Policija provjerava nove dojave o ubistvu bebe

Istražitelji Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna (MUP ŽSB) provjeravaju nove dojave…