Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (SBK) za Klix.ba su potvrdili da nisu postojale nikakve indicije o ugroženosti sigurnosti predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je danas trebao posjetiti Travnik i Novu Bilu.

Glasnogovornik Hasan Hodžić kaže da MUP SBK nije došao do informacija koje bi ukazivale na ugroženost predsjednik Republike Hrvatske tokom kretanja i boravka na području ovog kantona.”Sigurnosna situacija u našem kantonu je zadovoljavajuća po svim sigurnosnim parametrima, a ako posmatramo posljednjih nekoliko godina uočavamo stalnu tendenciju poboljšanja sigurnosti na našem području”, rekao je.

Istakao je da je MUP SBK blagovremeno poduzeo sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja kretanja i boravka predsjednika Republike Hrvatske na ovom području.

“To između ostalog podrazumijeva sačinjavanje potrebnih planova osiguranja kao i formiranje rukovodnog štaba na niovu MUP-a koji bi rukovodio svim aktivnostima koje su predviđene navedenim planovima. Kako bi navedeno osiguranje proteklo uredno, planiran je angažman više timova temeljne i kriminalističke policije, kao i pripadnika Jedinice za javni red i mir i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK”, izjavio je Hodžić.

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, ranije danas je potvrdio za Klix.ba da nisu postojali nikakvi podaci o sigurnosnim prijetnjama uoči planiranog dolaska predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, a da je posjeta planirana u saradnji i sa kolegama iz Hrvatske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…