ZDRAVLJE

MUČI VAS SALO NA STOMAKU? OMILJENOM DORUČKU DODAJTE JEDNO ZELENO POVRĆE I VIŠAK ĆE SE OTOPITI!Istraživanje koje je sprovedeno 2014. godine, otkrilo je da su ljudi koji za doručak jedu jaja, dosta duže siti od ostalih. To doprinosi lakšem postizanju cilja u mršavljenju jer za kratko vrijeme mogu značajno da smanje tjelesnu težinu.

Ipak, dodavanjem jednog hranjivog zelenog lisnatog povrća postiže se pun efekat.

Španać je prepun hranjivih materija koje ubrzavaju proces mršavljenja i lako može da se doda mnogim receptima, pogotovo jajima. Sadrži vlakna koja pomažu da duže budete siti, što sprječava dalje prejedanje u toku dana. Također, španać jajima dodaje važne antioksidanse koji smanjuju upalu u tijelu koja bi mogla da spriječi gubitak težine.

Jaja su bogata proteinima. Njihov unos povećava oslobađanje hormona sitosti, koji smanjuje apetit i podstiče sitost. Isto tako, proteini podižu brzinu metabolizma i pomažu vam da zadržite mišićnu masu tokom mršavljenja. Zato su jaja najbolja ako želite da skinete koji kilogram ili se oslobodite sala sa stomaka.

Španać je dobar izvor gvožđa, minerala koji je potreban kako bi crvena krvna zrnca dovodila kiseonik u različite dijelove tijela. Kad je nivo gvožđa nizak, javlja se anemija. Ovo stanje može da dovede do osjećaja slabosti, vrtoglavice i problema sa disanjem. Španać sadrži vitamine i minerale poput vitamina E i magnezijuma, koji podržavaju imunološki sistem. On štiti od virusa i bakterija.

Gubitak opasne visceralne masti koja se nalazi oko trbušnih organa, zahtjeva promjenu načina života i prehrambenih navika. Na primjer, uključivanje više vlakana i proteina u ishranu, ograničavanje konzumacije trans masti i dodatog šećera, kao i redovno vježbanje mogu biti odlične opcije za proces mršavljenja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top