Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a Bosne i Hercegovine, u Pressingu na N1 uputio je molbu srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću da radi na iskrenom političkom odnosu Beograda i Sarajeva. “Molim Vučića, dosta više, dugujemo iskrenost svim mrtvim glavama iz devedesetih”, zaključio je Mijatović.

Da li Vučić podržava Dodika?

Dodik je vrlo koristan idiot za Vučića, ali isto tako postaje i teret. Pogotovo u odnosu sa Njemačkom. Ipak će Vučić u konačnici izabrati interese Srbije i regiona nego interes Dodika. Molim Vučića da radi na iskrenom političkom odnosu Beograda i Sarajeva. Dodik zapravo radi sve da nestane RS i srpski narod u BiH. On je najveća opasnost za Srbe. Molim Vučića, dosta više, dugujemo iskrenost svim mrtvim glavama iz devedesetih.

Da li vas je Vučić ikada zvao?

Nije. Ali nema šta da priča sa političkim strankama u BiH. On treba da se sastaje sa članovima Predsjedništva. Dosta je više odlaska na koljenima u Ankaru, Beograd ili Zagreb.

Šta može donijeti inicijativa Milanovića koji je pozvao Vučića i Erdogana da pomognu u rješenju situacije u državi?

Nemojte da vodite računa o budućnosti u BiH – preklinjem ih Bogom. Vodite računa o Srbiji, Hrvatskoj ili Turskoj. Kad su oni pomagali država je nagrebusila.

Napisali ste kako vam je “muka od velikih Srba. Odrasli ste u Beogradu, govorite ekavicom, a “veći ste Bosanac od njih koji ruše Bosnu”?

Ti izrodi srpski sebi su stavili velikosrpske krune. Oni ne vide šumu od drveta. Devedesetih su tjerali novinare RTRS-a da pričaju ekavicom, a onda im smetam ja, ovaj idiot iz Beograda, što pričam ekavicom, samo što volim BiH. Mi stvarno živimo u apsurdu.

Kažete da se može biti i Bosanac i Srbin. Dodik kaže da nije bosasnki Srbin?

Njemu nemam šta reći. Nekad je bio čovjek, a danas to više nije, nažalost. Uradit ću sve da Srbima koji misle kao Dodik približim Bosnu i Hercegovinu. Mislim da je to stvar predrasude i trovanja mozga dvije i po decenije. Mislim da to nije njihov intimni osjećaj. Na meni je, i svima ostalima, da rušimo te predrasude. Vjerujem u budućnost Bosne i Hercegovine. Bit će ovo jedna normalna zemlja, gdje će biti bitnij da li si dobar čovjek nego da li si Bošnjak, Srbin ili Hrvat.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…