Svjetski institut za boje, Pantone, prošle je sedmice otkrio boju koja će obilježiti 2022. godinu.

Radi se o nijansi PANTONE 17-3938 Very Peri.Kako su objasnili iz Instituta, živimo u transformativnim vremenima, a ova boja je simbol tranzicije kroz koju prolazimo.

Kako izlazimo iz intenzivnog razdoblja izolacije, naša se poimanja i standardi mijenjaju, a naši fizički i digitalni životi spojeni su na nove načine. Digitalni dizajn pomaže nam da rastegnemo granice stvarnosti, otvarajući vrata dinamičnom virtuelnom svijetu u kojem možemo istraživati i stvarati nove mogućnosti boja, piše Zadovoljna.

Uz trendove u svijetu igara, rastuću popularnost metaverzuma i rastuću umjetničku zajednicu u digitalnom prostoru PANTONE 17-3938 Very Peri ilustrira fuziju modernog života i to kako se trendovi boja iz digitalnog svijeta manifestiraju u fizičkom svijetu i obrnuto, objasnili su iz Instituta.

Po prvi put u svojoj povijesti Institut je stvorio novu boju koja je odraz globalne inovacije i transformacije.

Kako društvo nastavlja prepoznavati boju kao oblik komunikacije i način izražavanja i utjecanja na ideje i emocije, složenost ove nove plave nijanse prožete crveno-ljubičastom bojom naglašava široke mogućnosti koje se nalaze pred nama, stoji u poruci Instituta koji svoj predviđanja za godinu pred nama temelji na analizi postojećih modnih trendova, tehnologija i ostalih uvjeta.Z

Tvorci boje smatraju da se radi o nijansi koja budućnost predstavlja u novom svjetlu, a rezultat je gotovo jednogodišnjih istraživanja i predviđanja trendova Instituta za boje Pantone koji trendove počinje promatrati u rano proljeće.

Osim što se ova boja često pojavljivala u video igrama popularnim među Z generacijom, ima svoje korijene i u prirodi. Biljke kao što su jorgovan i lavanda pružale su umirujući osjećaj tijekom kaotičnih vremena.

Very Peri imala je svoje mjesto i na modnim pistama i u najavama trendova za proljeće 2022. godine. U svakom slučaju radi se o novoj boji koja nudi jednu novu perspektivu, a u našoj galeriji provjerite kako izgleda kao dio modnih kolekcija za proljeće 2022. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Badem keksići

Veoma ukusni keksići sa bademima. Sastojci: – 150 g brašna – 125…

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Kad posao postane najvažniji: Možda ste radoholičar, a ovo su navike koje to otkrivaju

Naučnici kažu kako ovisnost o poslu iz dana u dan postaje sve…

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…