Živojin Mišić je bio pravi komandant koji je svoju slavu doživio u svjetskom ratu i na strani pobjednika i bogohuljenje je uopšte pominjati Ratka Mladića i Mišića u istom kontekstu, izjavio je istoričar Milan St. Protić, ukazujući da je Mladić osramotio Srbe, a da ga danas brane “balavci, neškolovani, primitivni ljudi, nasilnici i navijači”.

 

Protić je u razgovoru za list „Nova“, komentarišući tenzije zbog murala ratnom zločincu Ratku Mladiću, rekao da su scene na Vračaru posljednjih dana pokazatelj „koliko je Srbija nisko pala“, jer Mladića brane „balavci koji imaju fond od 300 riječi“ i koji ne znaju ništa o srpskoj istoriji.

„Porazno je vidjeti da neko brani lik i djelo čovjeka koji je osramotio naš narod i koji je radio drugim narodima ono što su agresori kroz istoriju radili Srbima“, rekao je Protić.

“Zlo koje je Mladić nanio drugima je neizbrisiva ljaga na obrazu našeg naroda“, smatra Protić, ističući da „Mladić nije bio ni desničar ni srpski nacionalista“ već „komunista od kada se rodio“ i da se „na kraju zakrvio sa onima s kojima je dijelio istu ideologiju“.

„To nema nikakve veze sa pravim Srbima“, rekao je Protić, tvrdeći da prizori sa Vračara posljednjih dana svjedoče „u šta se pretvorila Srbija“.

„Ovo je samo još jedna potvrda koliko smo nisko pali i da ne možemo da razlikujemo šta jeste, a šta nije“, navodi Protić.

Oni koji danas kliču Mladiću su, kaže Protić, „neki novokomponovani, potpuno neškolovani, primitivni ljudi, nasilnici i navijači“

„Oni to rade zato što im je to neko naredio i ubijedio ih da je to ispravno. A da im postavite tri najosnovnija pitanja iz srpske istorije, ne bi znali odgovor ni na jedno“, konstatovao je Protić u razgovoru za list „Nova“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Anketa: Da li bi stupili u brak s osobom druge vjere?

Bosna i Hercegovina od pamtivijeka važi za zemlju koja je oličenje multietičnosti.…

U saobraćajnoj nesreći kod Kiseljaka poginuo pješak

U mjestu Višnjica Polje kod Kiseljaka večeras se dogodila saobraćajna nesreća u…