Nezadovoljstvo građana zbog poslovanja Javnog servisa RTS posebno je uočljivo u situacijama kao što su protesti. Na društvenim mrežama pojavila se snimka jednog od demonstranata kako snima ekipu RTS-a, koja je, prema njegovim riječima, došla na samom kraju protesta, kako bi snimili što manji broj ljudi

Mladi glumci iz serije „Nečista krv“, Marko Grabež i Nedim Nezirović, izveli su pravu diverziju gostujući u Jutarnjem programu RTS-a. Iskoristili su priliku i na pitanje gdje ih publika može pogledati, pozvali građane na ekološki protest u subotu, piše Nova RS.

– Možete nas gledati u subotu u 14 sati gdje nećemo biti samo Nedim i ja, mi smo samo građani u toj ulozi i neće biti dvadesetak ljudi, bit će mnogo više, oko 30 hiljada i više, tako da pozivamo građane na proteste na sve mostove Beograda i šire, u čak 50 gradova Srbije – poručili su Grabež i Nezirović.

Ovakav odgovor je potpuno zbunio voditeljicu koja je vrlo brzo zahvalila glumcima i završila emisiju.

Nezadovoljstvo građana zbog poslovanja Javnog servisa RTS posebno je uočljivo u situacijama kao što su protesti. Na društvenim mrežama pojavila se snimka jednog od demonstranata kako snima ekipu RTS-a, koja je, prema njegovim riječima, došla na samom kraju protesta, kako bi snimili što manji broj ljudi.

„Pogledajte kada je RTS došao snimati na mostu, na kraju, kada se narod razišao“, rekao je nezadovoljni građanin dok je snimao novinare RTS.

Novinarka mu je odgovorila, ali na snimci se ne čuje najjasnije što je rekla.

„Baš sad na kraju, u 10 do 16 sati dolaze, vaše je pravo sve znati, e to je naša država ljudi“, rekao je autor video snimke.

Francuska državna televizija je, inače, objavila dokumentarnu emisiju o projektu Rio Tinta u Srbiji, u kojoj su se gledatelji mogli detaljno informirati što podrazumijeva iskopavanje litija, ali i čuti gdje je točno ova kompanija za sobom ostavila pustoš i izazvala ekološku katastrofu.

Istovremeno, Javni servis u Srbiji uredno reklamira projekt Rio Tinto, čime nastavlja direktno sudjelovati u obmanjivanju i neinformiranju znatnog dijela javnosti, piše Nova RS.

OVDJE možete pogledati video.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…