Shannon Mayor postala je viralna na TikToku nakon što je pokazala koja je cijena porođaja u SAD-u. 

U jesen 2020. dala je otkaz i pokrenula vlastiti postao. Ubrzo je doznala da je trudna pa potražila najbolje moguće osiguranje koje postoji. 

“Da budem iskrena, bilo je stresno tražiti i mijenjati osiguranje. To je u SAD-u vrlo komplicirano pitanje. Nije lako shvatiti koja je za vas idealna opcija i, ako niste dobro upućeni, lako je zeznuti se”, ispričala je Shannon u telefonskom intervjuu za Insider.

Sedam dana provela je u privatnoj sobi u bolnici, bila je oduševljena odnosom doktora i sestara, kao i brigom koju su dobile ona i beba. A onda je ranije ove sedmice primila bolnički račun s iznosom od 50.816,02 dolara ili oko 88000 KM. Taj iznos pokrila je osiguravajuća kuća, a Shannon je morala sama platiti 250 dolara (oko 430 KM)

“Kad razmišljate o prosječnoj osobi, ko ima 50 hiljada dolara i može si priuštiti porođaj?” dodala je Mayor reagirajući na račun, koji je iznenadio.

“Bila sam zahvalna što imam osiguranje. Mnogi ljudi u ovoj zemlji nemaju tu sreću“, ističe.

Video je skupio 8.4 miliona pregleda, a iznos je mnoge zapanjio.

“Vrati dijete”, “Idući put rodi kod kuće”, “U Singapuru ti plate da rodiš”, “Dakle, neke savezne države zabranjuju pobačaje, a naplaćuju porođaje”, komentarisali su neki, dok su Evropljani izrazili zadovoljstvo što žive na tom kontinentu.

“U Velikoj Britaniji i Škotskoj je rađanje besplatno i još ti pošalju kutiju korisnih stvari”, “Zbog ovoga sam zahvalna što živim u Evropi”, kažu.

Ima i gorih primjera od Shannoninog.

“Moja beba je bila mjesec dana na odjelu neonatalne intenzivne njege i račun je iznosio 300.000 dolara (oko 520000 KM). Bacila sam ga u smeće. Kako im izgledam, kao Bill Gates?” zapitala se TikTokerica Tyler Litten.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Badem keksići

Veoma ukusni keksići sa bademima. Sastojci: – 150 g brašna – 125…

Kad posao postane najvažniji: Možda ste radoholičar, a ovo su navike koje to otkrivaju

Naučnici kažu kako ovisnost o poslu iz dana u dan postaje sve…

Saznajte da li ste pod velikim stresom uz pomoć jednostavnog trika

Premda su naši mozgovi ”snažni” i moćni, objašnjavaju naučnici, istovremenu su i…