Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas se u Beogradu sastao sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije.

Nakon sastanka koji je održan u Vili Mir, Vučić je poručio da su razgovarali o aktuelnim situacijama i projektima.

– Govorili smo o konkretnim projektima i molio sam Dodika da neke stvari treba ubrzati. Razgovarali smo o razvoju infrastrukture i spajanju Srbije-RS, Srbije i BiH, se približimo jedni drugima i do kraja godine očekujemo potpisivanje komercijalnog ugovora o izgradnji autoputa od Rače do Bijeljine. Riječ je o 19 kilometara i koje će oko 90 posto finansirati Srbija. To je velika stvar za Srbiju i BiH – rekao je Vučić.

Dodao je da je zamolio Dodika da u Sarajevu razgovara s kolegama da ubrzaju procedure izgradnje autoputa prema Sarajevu.

– Zašto sam na tome insistiram. Pa zato što mi već radimo projektnu dokumentaciju za Požega-Kotoroman. Ocjenjujemo da će nas tih 61 kilometar koštati oko 800 miliona eura, ali to ne možemo znati dok ne potpišemo komercijalni ugovor, jer cijene strahovito rastu. Ali ne možemo početi raditi dok ne potpišemo komercijalni ugovor. Kada izgradimo most u Bratuncu, bit će nam opet potrebne godine da dobijemo most koji ispunjava svoju svrhu i namjeru – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u subotu u Beogradu kako “moramo da čujemo i Bošnjake i da razgovaramo sa njima i zajedno rješavamo probleme”.

Vučić je nakon sastanka sa Miloradom Dodikom otkrio kako mu je drago što je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine spreman razgovarati i dodao je kako je to, ustvari, neophodno.

Poručio je kako je potrebno razgovarati sa Bošnjacima i čuti njihovu stranu.

“Morate da čujete jedni druge i razgovarate, ali moramo da čujemo i Bošnjake i da razgovaramo sa njima i zajedno rješavamo probleme”, zaključio je srbijanski predsjednik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Radončić izabran za predsjednika SBB-a

  Delegati Trećeg kongresa Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH koji se…