Na Međunarodnoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju danas je održan Biznis forum na kojem su predstavljene najperspektivnije grane privrede u našoj zemlji.

Edita Đapo, ministrica okoliša i turizma FBiH, također je učestvovala na ovom forumu, a u izjavi za portal “Avaza” naglasila je da je ovo bila vrlo inspirativna i odlična motivirajuća promocija za investiranje u BiH.

– Naši privrednici su predstavili našu zemlju na najljepši mogući načn. Prikazali su potencijale u IT sektoru, turizmu, poljoprivredi, autoindustriji, drvnoj i farmaceutskoj industriji. Naglasili su prednosti koje naša zemlja posjeduje kao što je školovana i lojalna radna snaga, prirodni potencijali i tako dalje. 

Nadam se da će naši poslovni ljudi naći zajednički interes sa svojim kolegama iz UAE i da će sklopiti određene poslove – kazala je Đapo.

Ona se osvrnula i na današnju posjetu milijardera Šeika Ahmeda bin Saeda el Maktouma, člana vladajuće porodice u Dubaiju i i Mohameda Ibrahima el Šaibanija, nekraljevskog vladinog službenika u “The Ruserving Dubai” koji su danas posjetili Paviljon BiH u Dubaiju.

– BiH je ukazana posebna čast da su oni posjetili naš paviljon i učestvovali u Biznis forumu – rekla je ministrica Đapo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…