Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša prošle je godine na ugostiteljske usluge potrošio 6.057 KM, a već za prvih sedam mjeseci ove godine ovaj trošak iznosi 5.289 KM. To je 11.356 KM za “iće i piće” za nešto više od godinu i po.

Istovremeno je zamjenik ministra pravde BiH Nezir Pivić na reprezentaciju potrošio ukupno 3.529 KM, i to 2.179 KM u prošloj godini, a za sedam mjeseci ove godine riječ je o 1.350 KM.

Pitanja o detaljnim troškovima reprezentacije, odnosno korištenja biznis kartica, postavili smo u dva navrata svim državnim ministarstvima. Prvi put svakom ministarstvu pojedinačno, a drugi put preko Generalnog sekretarijata Vijeća ministara Bosne i Hercegovine s obzirom na to da se većina ministarstava oglušila o upit. Odgovore i ovaj put uglavnom nerado daju, a i ono što pošalju je šturo i nekompletno.

Takav odgovor stigao je i iz Ministarstva pravde BiH, gdje pravo na korištenje biznis kartice imaju ministar i zamjenik ministra, piše Faktor.

Nije nam odgovoreno kada su to tačno ministar i zamjenik ministra koristili biznis karticu, u kojem tačno ugostiteljskom objektu, zašto, koja je bila svrha i koliko je iznosio svaki pojedinačni račun.

-Ministar je koristio biznis karticu za plaćanje ugostiteljskih usluga u svrhe održavanja službenih i poslovnih kontakata u vezi vršenja dužnosti ministra pravde – uopćeni je i administrativni odgovor koji smo dobili.

Sličnu rečenicu napisali su i kada je u pitanju svrha troškova zamjenika ministra pravde BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…

Savjetnica generalnog sekretara UN-a posjetila Beograd i poručila: Molim vas, uklonite mural!

Priznavanje da se desio genocid ne znači i negiranje da su se…