Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, za N1 je prokomentarisao pregovore koje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine vodi sa rudarima koji su u trenutnom štrajku dok im se ne ispune svi zahtjevi.

Naime, na pitanje novinara N1 televizije da li je tačno da su prolongirani navedeni pregovori, Džindić je kazao da nije te pojasnio kakva je trenutna situacija.

“Usaglašene su sve tačke što se tiče radničkih i sindikalnih zahtjeva, a ostale možemo preformulirati da su stranački zahtjevi”, kazao je Džindić.

Kontaktirali su i Sinana Husića, predsjednika Sindikata radnika rudnika FBiH koji je kazao da nije upoznat sa prolongiranjem pregovora.

“Nas niko nije ništa obavijestio o prolongiranju pregovora. Vršimo analizu dogovorenog i nedogovorenog. U 13:00 sati imamo sjednicu Upravnog odbora u Brezi. Spremni smo na dalje pregovore”, naglasio je Husić.

Podsjetimo, sinoć su predstavnici sindikata rudara i pregovarački tim Vlade Federacije BiH na sastanku postigli okvirni dogovor.

Tri tačke od 13 zahtjeva na stolu je neophodno dodatno usaglasiti, a kako je istaknuto, na konačan sporazum će se još morati sačekati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Lažna nagradna igra na Facebooku: Umjesto posuđa, veći telefonski račun

Na Facebooku i Instagramu se dijeli nagradna igra kojom se učesnicima/cama nudi…