BIH

Milorad Dodik sada se obrušio na BHRT zbog SP u Kataru: Potvrdili su da su servis muslimana“Identifikovali se kao servis samo jednog naroda u BiH”, kazao je Dodik.

Predsjednik RS Milorad Dodik obrušio se na BHRT zbog Svjetskog prvenstva u Kataru.

Odnosno, Dodiku je zasmetalo to što je BHRT 18 utakmica ustupio BH Telecomu koji ih prenosi Mojoj TV.

“BHRT je onemogućavajući svim građanima, a posebno u Republici Srpskoj, gledanje svih utakmica na Svjetskom prvenstvu u fudbalu još jednom potvrdio da je servis samo muslimana i da kao takav ne treba da postoji”, naveo je Dodik.

On kaže da su ustupanjem BH Telecomu prekršili zakona.

“Odlukom da prenos 18 utakmica ustupe samo jednom muslimanskom telekom-operateru, direktno su prekršili zakon i dodatno se identifikovali kao servis samo jednog naroda u BiH”, kazao je Dodik.

“RS navija za Srbiju i nama utakmice Srbije može komentarisati samo onaj ko otvoreno navija za Srbiju”, istakao je Dodik.

Moja TV korisnici uživo će moći pratiti 12 utakmica iz grupne faze. I to po dvije utakmice Brazila i Španije, po jedna Francuske, Engleske, Argentine, Portugala, Nizozemske…

BH Telecom će putem MY TV-a prenositi uživo i četiri susreta osmine finala, te dva susreta četvrtfinala. Neki od tih susreta već sada se najavljuju kao pravi spektakli, poput Njemačka – Belgija, Španija – Belgija, Nizozemska – Engleska, Argentina – Engleska, Francuska – Engleska…

Sve utakmice koje će biti uživo na MY TV-u bit će naknadno emitirane i na BHT1 istoga dana. Utakmice emitovane na MY TV servisu će se prenositi i putem Moja webTV.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top