Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović prokomentarisao je danas potez HDZ-a i Dragana Čovića koji su prije nekoliko dana na sjednici Doma naroda glasali da se ukine Inzkov zakon o zabrani negiranja genocida u BiH koji je Čovića savjetovao da to ne čini.

– Ja im savjetujem da to ne rade. Postoje genocidi i genocidi, postoji genocid nad Jevrejima, u Ruandi, u Srebrenici. Postoji Jasenovac. Nije sve isto, kao što ni svaka žrtva nije ista. Ni govora. Najbolje je reći da je sve isto. Nije. Ne mislim da je to bila opravdana odluka Inzka. Te ovlasti visokog predstavnika su prevara. To izlazi iz Daytona, to je kolonijalna uprava, rekao je Milanović.

Od sjednice Doma naroda na kojoj se glasalo o toj odluci do danas, hrvatska javnost je prozivala hrvatskog predsjednika Milanovića i premijera Andreja Plenkovića da izjave zvanični stav Hrvatske povodom ovog pitanja. Milanović je dodao kako ni Čović ni Dodik neće uspjeti u onome što rade i na kraju će svakako ispasti kao fašiste i naciste.

– Dodik nije najveći problem u BiH, bez obzira na sve mane koje neko može imati. On je jedan od manjih problema, rekao je, prenosi Index.hr.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…