Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Vojin Mijatović oglasio se na svojoj Facebook stranici gdje je poručio da je oktobar 2022. godine, mjesec općih izbora, ključan, a da je Pokret za državu ključ vlasti u RS. 

– Ostalo je još osam mjeseci do općih izbora u BiH, jedini aktivan BiH projekat je još uvek neformalna koalicija Pokret za državu, koja okuplja sve političke stranke kojima je neupitan suverenitet i integritet BiH u entitetu RS. Ova koalicija je jedini garant da više niko, nikada poput Milorada Dodika neće moći da uđe u direktan napadan na Ustavni poredak BiH.

Bez poslanika ove koalicije ni Dodik ni opozicija neće imati većinu za formiranje vlasti, a potpuno je jasno da će se ova dva bloka do kraja takmičiti ko je veći nacionalista do samih izbora. Potpuno je jasno da će glasovi ove opozicije odlučiti i ko će iz RS u Predsjedništvo BiH, ali i ko će biti i Predsjednik RS.

– Sedmice ispred nas će pokazati i iskrenost svih u okviru ove koalicije, javnosti će biti vrlo jasno da li je BiH prioritet ili lični i stranački interesi – napisao je Mijatović.

– Također BiH dijaspora će sada imati priliku da pokaže istinski patriotizam jer sad po prvi put može da glasa za jednu listu svih bosanskohercegovačkih stranaka. Dakle oktobar je mjesec odluke i mjesec istine za sve nas, u oktobru će biti konačno jasno ima li ili nema Bosne i Hercegovine u entitetu RS – dodao je Mijatović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…