Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović sa drugim članovima Pokreta za državu koji ima za cilj zajednički nastup probosanskih stranaka na izborima u bh. entitetu RS, obilazio je proteklih građane koji žive van BiH.

Često se oglašava na društvenim mrežama s jasnim porukama protiv onih koji podrivaju temelje BiH, ali i pokušava probuditi svijest kod građana da nam je BiH jedina domovina.

Tako je i današnje jedno, kako ga je opisao, nedjeljno razmišljanje pod naslovom „Dodik brzo ide – šta poslije njega“ podijelio na Facebooku.

– Prije ili kasnije odlazi i Dodik, odlazi i Izetbegović i Čović, ali ključno je pitanje šta poslije njih. Pa nisu samo Dodik, Izetbegović i Čović, napravili ovoliku mržnju, nisu samo ova tri čovjeka pokrali milione i napravili matricu mojih i tvojih. Da, oni su odgovorni i najodgovorniji za sve, ali postavlja se niz pitanja nakon njih:

Hoće li Sarajevo postati glavni grad BiH ili ostati glavni grad Kantona?

Hoće li Banja Luka postati BiH grad ili ostati srpski grad?

Hoće li Mostar postati jedan grad, ili ostati podijeljeni grad?

Hoćemo li se pogledati u oči priznati genocid i zločine na svim stranama, potražiti oprost i nastaviti dalje, ili ćemo i dalje prebrojavati mrtve glave?

Hoćemo li početi djecu da vaspitamo da je normalno živjeti zajedno kao i svuda u svijetu, ili ćemo nastaviti od njih da pravimo nacionaliste spremne da već sutra izginu u novom ratu?

Hoćemo li početi da se borimo za vlast da bi popravili stanje, a ne samo da bi zamijenili one prije nas i naslijedili njihove talove?

Hoćemo li početi birati one koji nude program i život, a ne one koji predstavljaju samo stranke i “svoje”? – napisao je Mijatović.

Dodao je da bi mogao postaviti još stotine ovakvih pitanja, ali da će, nažalost, teško dobiti odgovor na njih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…