BIH

Miholjskom ljetu stigao je kraj, evo kada i gdje u BiH se očekuju obilnije padavineDanas je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom na području Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 23 stepena.

U srijedu u Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini umjerena naoblaka. U drugom dijelu dana su mogući lokalni pljuskovi na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

U četvrtak će biti pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 23°C.

U petak se u Bosni se prije podne prognozira oblačno. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top