Belgijski mediji objavili su mnogo detalja o skandalu koji je potresao nogometnu Evropu, a u centru pažnje je srbijanski menadžer Dejan Veljković.

Tokom ljeta 2018. godine pokrenuta je velika akcija “Čiste ruke” tokom koje su uhapšene sudije, treneri, čelnici belgijskih prvoligaša i mnoge druge osobe iz svijeta nogometa.

Tom prilikom je uhapšen srbijanski menadžer Dejan Veljković, a pod istragom su desetine igrača iz regiona, odnosno njihovi transferi u Belgiju. Mediji iz ove zemlje proteklih dana objavili su nekoliko detalja o spornim transferima, a Veljković se odmah obratio riječima da nije kriv.

“Uhapšen sam i pritvoren zbog stvari s kojima nisam imao veze. Bio sam nemoćan, čak je i moja supruga bila 30 dana u pritvoru. Dali su mi 10 godina suspenzije, a slučaj nije bio zatvoren”, rekao je Veljković za Sportski žurnal.

Gazet van Antwerpen tvrdi da je pod istragom 10 transfera srbijanskih nogometaša i još nekolicine igrača iz regiona, a sumnja se da su uplate tek trebale da se dese.

Navodno, Veljković je davao novac, satove i poklone kako bi realizovao transfere. Među najpoznatijim transferima je odlazak nekadašnjeg reprezentativca Srbije Milana Jovanovića iz Liverpoola u Anderlecht, a tom prilokom, tvrdi Gazet, isplatio je menadžeru belgijskog kluba čak 50.000 eura.

Sporni su transferi Dalibora Veselinovića, Ivana Obradovića, Vladimira Volkova, Filipa Mladenovića, Miloša Kosanovića, Stefana Dražića, Miloša Marića, Ivana Tričkovskog, Adama Marušića, Željka Filipovića, Ivana Santinija i brojnih drugih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Ženi prijeti 20 godina zatvora zbog svađe oko maske u avionu

Žena iz Texasa sada se suočava sa potencijalnom 20-godišnjom zatvorskom kaznom zbog…

UŽAS: U nesreći u rudniku 52 mrtvih

Broj mrtvih u nesreći u sibirskom rudniku u petak popeo se na…

“Covid-19 je nestao”. Šta se dešava u Africi?

Na prometnoj tržnici u siromašnom predgrađu Hararea Nyasha Ndou je držao svoju…