BIH

Mehmedović: “Serbia Open” u BiH nije sport već nešto puno opasnijeŠemsudin Mehmedović je pojasnio zbog čega je održavanje tog turnira u Banjoj Luci pogrešno.

“Neka nam ne pokušavaju to prodati pod sport. Šta mislite da Vučić zbog renoviranje preseli svoj kabinet u Banja Luku, i Vulin isto zbog renoviranja kancelarije BIA u Banja Luku?” napisao je u svom komentaru na najavljeno održavanje teniskog turnira Serbia Open u gradu na Vrbasu, Šemsudin Mehmedović zastupnik SDA u državnom Parlamentu.

“Svaka čast Đokoviću kao sportisti, ali je stavljen u funkciju ‘srpskog sveta’ i ‘velike Srbije’: Ne može ‘Serbia Open’ biti u BiH i biti u Banja Luci – shvata li Đoković kakva je to poruka. Nije više Open Balkan, već se otvoreno stavlja do znanja da je Open Balkan jednako ‘Serbia Open’. Ovo su vrlo opasne poruke. Đoković je stavljen u funkciju Vučićeve politike. Sve pod plaštom sporta”, dodao je Mehmedović.

Zatim je Mehmedović pojasnio zbog čega je održavanje tog turnira u Banjoj Luci pogrešno.

“To je kao Wimbledon u Hong Kongu ili na Krimu, US Open u Tajvanu ili na Krimu, French Open u Berlinu. Ne bi me čudilo da Schmidt, Vučić i Dodik zajedno svečano otvore Serbia Open u Banja Luci”, zaključio je.

Važno je napomenuti kako će se turnir prema najavi organizatora naredne godine zvati “Banjaluka Open”.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top