Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović pozvao je njemačke ambasade u BiH i Hrvatskoj, Christiana Schmidta i Christiana Schwartz-Schillinga da “nauče” od hrvatskog predsjednika kako se procjenjuje vrijednost žrtava.

Naučite ovu lekciju od Milanovića da lakše shvatite šta se zapravo dešava u BiH – poručio je Mehmedović.

– Milanovićev uređaj za mjerenje genocida i zločina i njegova berza za vrijednost dionica žrtava sigurno će povrijediti Nijemce – ističe on.

Kad Rusi siluju i ubijaju Njemice, to je opravdana osveta i Njemica je manje vrijedna žrtva od ubijene Ruskinje ili Ukrajinke.

– Milanoviću su Njemice koje su Rusi silovali i ubili, manje vrijedne žrtve, to je po njemu obična i opravdana osveta. Opravdan razlog za silovanje i ubijanje po Milanoviću. Nisu isto ruske i ukrajinske žene koje su ubili Nijemci, i silovane i ubijene Njemice. Ruske i ukrajinske žene su vrijednije žrtve – napisao je Mehmedović na svome Facebook profilu a potom citirao Milanovića:

Nije svaki borac isti, postoji okupator, palikuća, ubica, i postoji druga strana, postoji onaj koji je prvi počeo, postoje ruske i ukrajinske žene koje su ubijane i paljene u Drugom svjetskom ratu, i postoje silovane Njemice od kojih su neke ubijene u ruskoj osveti. Je li to isto?! Onome kome je to isto neka to kaže. Meni nije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…