BIH

Mehmedović odgovorio Mijatoviću: Ako si koristio blagodati SDA i BiH, nemoj se tako ponašati. Ako je SDA pravila greške, zašto ih ponavljaš!?“Ukoliko se Dodiku da četvrti delegat u Domu naroda BiH i time mu se omogući daljnja blokada državnih institucija BiH, onda je to i izdaja države”, kazao je za  Šemsudin Mehemdović.

Jučer se u medijima pojavila vijest da bi Pokret za državu koji okuplja bošnjačke i probosanske stranke mogao osigurati SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine s obzirom na to da, kako se navodi, neće podržati kandidata opozicije iz Republike Srpske za mandat u ovoj instituciji.

Da li je Pokret za državu na čelu sa Vojinom Mijatovićem ovim potezima iznevjerio svoje birače i prodao državu, pitali smo jednog od osnivača Stranke demokratske akcije i zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Šemsudina Mehmedovića.

“Ne znam kako ćete to nazvati, ali očigledno je da ako ste u jednom političkom bloku radili kampanju i dobili podršku građana i onda da na kraju iznevjerili taj politički blok, to se najblaže rečeno zove, izdaja tog političkog bloka. Ukoliko se Dodiku da četvrti delegat u Domu naroda BiH i time mu se omogući daljnja blokada državnih institucija BiH, onda je to i izdaja države”, kazao je za Source, Šemsudin Mehemdović.

Smatra da je cijena previsoka, bez obzira šta je Dodik ponudio “Pokretu za državu”.

“Interes države treba da bude svima na umu pa tek onda učešće u vlasti. Te ministarske fotelje su nevažne u odnosu na interes BiH. Opozicija u RS-u se mogla dogovoriti sa Pokretom za državu da je za to bilo volje i želje, da se podrže kandidati koji nisu iz SNSD-a. Svi igraju isto, a to je protiv BiH”, govori naš sagovornik.

Osvrnuo se u na komentar Vojina Mijatovića u statusu u kojem je prozvao SDA stranku, okriviši je za “blagostanje” i “haromoniju” koja vlada u BiH proteklih 27 godina.

“Ako je evenutalno SDA griješila, taj novi politički blok trebao bi da uči na tuđim greškama, a ne da ih ponavlja. S druge strane, gospodin Mijatović, ako je koristio blagodati BiH i SDA, ne bi se u najmanju ruku, trebao tako ponašati”, zaključio je Mehmedović.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top