ZDRAVLJE

MAMA UPOZORAVA NA ZNAKOVE KOJE JE IGNORIRALA U TRUDNOĆI, A SKORO SU JE STAJALI ŽIVOTAU trudnoći se često javljaju čudni i nesvakidašnji simptomi koje mnoge trudnice pripisuju svom trenutnom stanju pa uglavnom ne reagiraju. Jedna od njih bila je i Jessica Grib iz St. Louisa, a ignoriranje znakova upozorenja, kaže, gotovo ju je stajalo života.

Kada je bila u 32. sedmici trudnoće sa svojim drugim djetetom, krvni tlak počeo joj je rasti. U to vrijeme tada 30-godišnja majka nije mnogo razmišljala o tome, mislila je da je to uobičajena reakcija u trudnoći i nešto na što ne treba posebno obraćati pažnju. Kako govori za Today, nije vjerovala da bi to mogao biti znak upozorenja na koji treba reagirati.

Doživjela je zatajenje srca

Tada je saznala da ima peripartalnu kardiomiopatiju, vrstu zatajenja srca ili slabosti srčanog mišića koja se javlja na kraju trudnoće ili unutar prvih pet mjeseci od porođaja. Njena doktorica Kathryn Lindley za Today je rekla da je ovo rijetko stanje vrlo teško otkriti jer oponaša simptome trudnoće, što ne zbunjuje samo trudnice već i stručnjake.

Uspjela se izvući zahvaljujući brzoj intervenciji

Upravo zbog toga, kaže, želi upozoriti sve trudnice, ali i mlade majke da redovito provjeravaju krvni tlak te reagiraju na bilo koji sumnjivi simptom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top