Grupa majmuna u Indiji ubila je iz osvete, tokom posljednjih mjesec dana, 250 pasa, bacajući ih sa visokog drveća i objekata.

Mještani Lavula, mjesta u saveznoj državi Maharaštra sa oko 5.000 stanovnika, udaljenog oko 480 kilometara od Mumbaja, kažu da su majmuni prije mjesec dana počeli da se svete nakon što je čopor pasa ubio mladog majmuna.

Od tada majmuni hvataju pse, odvlače ih i bacaju sa visokog drveća i kuća. U mjestu gotovo da više nema pasa, ali napadi majmuna ne prestaju.

Fotografije i video-snimci lokalnih medija prikazuju majmune koji na krovovima i na granama drže pse, kao i pse kako jure majmune kroz selo dok se žene i djeca sklanjaju na sigurno, prenosi RTS.

Primijećeno je da majmuni napadaju i djecu, što je izazvalo paniku među roditeljima. Mještani su apelovali na lokalne vlasti da pomognu u hvatanju osvetoljubivih majmuna, a neki su pokušali i sami da ih uhvate i spasu kučiće, pa je nekoliko ljudi i povrijeđeno.

Stručnjaci za ponašanja primata kažu da su studije pokazale da majmuni mogu da se svete i da nerijetko nakon što su napadnuti odgovaraju istom mjerom onima koji su povezani sa prvobitnim agresorom.

Makaki majmuni su poznati po tome što su izuzetno inteligentni, ali i lukavi. Nije rijetkost ni da pljačkaju ostave i frižidere ili kradu odjeću i različite predmete.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Njemačka uvodi lockdown za nevakcinisane, a od februara bi vakcinacija mogla biti obavezna

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je najavila kako bi vakcinacija mogla biti…

Spahn: Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

Političari u Njemačkoj raspravljaju o sličnim mjerama kao u susjednoj Austriji, gdje…

Platio da mu magijom vrati ženu, ovaj ga ubio sjekirom

Anton Šabanov (33) potražio je pomoć crne magije nakon što ga je…