Majka djevojčice Nadin, Amina Hodžić-Smajlović, opisala je u izjavi za “Face TV” traumatično iskustvo koje je Nadin doživjela u avionu putujući za Tursku nakon što joj se nedavno pogoršalo stanje.

– Nadin je imala zakazanu kontrolu u novembru mjesecu, mi smo krenuli u četvrtak s tim da je ona onako malo se žalila da je boli želudac, ali ništa strašno, dijete je ušlo u avion.

Krenuli smo i tamo negdje pred sami dolazak u Tursku, negdje između Turske i Bugarske, ona je odjednom počela da govori “nije mi dobro” i krenula je da pada. Ja i suprug smo skočili da vidimo, ona je počela da gubi svijest. U tok šoku kada sam vidjela da se dijete gubi i da se ne osjeti puls, pritisak, stjuardesa je odmah rekla pilotu da mora ubrzati ili da sleti negdje, da dijete umire.

Kada smo došli u bolnicu i kada je na intenzivnu primljena, zadržala se tu četiri dana gdje se dijete apsolutno ničeg ne sjeća. Zamislite kada sve to doživite u avionu u drugoj zemlji, onda se zahvaljujete dragom Bogu.

Hvala Bogu što se to desilo u ovoj, a nije se desilo u mojoj zemlji. Da se, ne daj mi Bože, njoj nešto desilo, da je podlegla, bilo bi da smo ja i suprug krivi, a krivci ne bi još odgovarali, još bi bili na slobodi i tako se bahato ponašali kako se i ponašaju i svaki dan kada nas vide na ulici i sretnu nas u gradu, kako nas gledaju s nekim prezirom – rekla je Amina Smajlović.

Prošlo je punih 730 dana, a djevojčica Nadin Smajlović još uvijek nije dočekala pravdu za nepravdu koju su joj pričinili ljekari na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…