Za sada nepoznati muškarac ukrao je kutiju sa novcem u kojoj se prikuplja novac za pomoći maloj Aleksandri Uzelac. Krađa se dogodila u pekari u Prvomajskoj ulici Zemunu.

Mala Aleksandra Uzelac (2) prevremeno je rođena beba koja još ne sjedi i ne hoda samostalno. Zbog toga njeni roditelji s mukom prikupljaju novac za liječenje. Ipak, ima onih kojih kojima to ništa ne znači, jer je po drugi put ukradena njena kutija za donacije, piše Telegraf.

“Zvali su nas iz pekare u Prvomajskoj ulici u Zemunu da prijave da je neko ukrao kutiju. To je drugi put da nestaje kutija za Aleksandru. Pekara se nalazi na stajalištu i na snimcima se vidi da je muškarac vrebao i čekao pogodnu priliku da radnica bude okrenuta leđima”, priča Tanja, majka male Aleksandre.

Na snimku sa nadzorne kamere vidi se da muškarac vreba ispred vrata i čeka momenat u kom će radnica da okrene leđa, a potom ulazi i uzima kutiju, nesvjestan da u pekari postoji video nadzor.

“Vrebao je kada će da uđe. Kad bi tome samo nekako moglo da se stane na put. Vodili smo djevojčicu na rehabilitaciju u Novi Sad kada nam je javljeno. Ne mogu da opišem koliko sam bila uznemirena. Kutija je bila puna. Prolazimo kroz toliko bola i patnje. Teško je uopšte reći da novac za liječenje djeteta prikupljamo na taj način, a onda neko samo dođe i sve odnese. Nije prvi put da kradu u tom dijelu Zemuna”, dodaje uznemirena majka.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…