Sud BiH odredio je pritvor Vladimiru Krsmanoviću i Tomislavu Petroviću, uhapšenim zbog sumnje da su kao članovi organizirane kriminalne grupe ukrali veliki broj skupocjenih vozila. Ovo je za Oslobođenje potvrdila Adna Dobojlić, Petrovićeva braniteljica.

Pritvor im je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i utjecati na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi boravkom na slobodi mogli ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto. Tužilaštvo je tražilo da se osumnjičenima odredi pritvor i zbog opasnosti od bjekstva, ali Sud nije udovoljio njihovom zahtjevu. Na odluku Suda žalbu su uložile obje strane u postupku.

Krsmanović i Petrović su uhapšeni 10. decembra ispred zgrade Suda BiH nakon ročišta u predmetu Volan u kojem su na optuženičkoj klupi zbog krivičnih djela organizovani kriminal, teška krađa i pranje novca. Njihovom hapšenju su prethodili pretresi koji su obavljeni na Palama, a četiri automobila koje su koristili, su privremeno oduzeti. Akcija Volan je, podsjetimo, izvedena 2018. godine, a nakon istrage Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv više od 25 osoba. Na čelu grupe koja je optužena za krađu više od 200 skupocjenih vozila, čija je ukupna vrijednost nekoliko miliona KM, nalazio se Danilo Cicović. U toku je postupak protiv ove grupe u Sudu BiH, a prema nezvaničnim informacijama, uskoro bi trebala uslijediti akcija Volan 2 te nova hapšenja automafijaša.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…